Curs de Dans Modern

Curs sustinut si coordonat de Honey Bears Club!

Dansul modern este unul din cele mai grele de definit din punct de vedere al tehnicii.

Modern nu inseamna neaparat un ritm mai rapid sau mai lent. Modern nu inseamna neaparat un anume tip de muzica, la fel cum dansatorii nu trebuie sa aiba anumite abilitati fizice sau sa spuna o poveste in timp ce danseaza. La dansul modern pare ca nu este obligatoriu nimic, insa cu toate acestea poate include absolut toate elementele care tin de dans in general. Acest lucru este privit ca un avantaj de majoritatea coregrafilor si dansatorilor, deoarece, in teorie, au multiple posibilitati si oportunitati.

Problema cu aceste oportunitati nelimitate face ca dansul modern sa fie un subiect mult mai dificil de dezbatut. Scopul defineste un gen, un stil de dans. Problema cu dansul modern este ca scopul sau initial a fost unul foarte, foarte vag. A vizat mai mult inlaturarea regulilor stricte impuse de alte forme de dans – de exemplu baletul.

Scopul acesta al inlaturarii limitarilor altor forme de dans, a dus la evolutia dansului modern ca o forma de dans preluata de tot mai multi dansatori si coregrafi pasionati. Este timpul ca modernul sa intre intr-o noua faza – s-a maturizat ca stil si toata lumea este de acord cu asta.

In fapt, de la aparitie si pana acum, dansul modern a avut acelasi scop: exprimarea libera a fost pusa pe primul loc. Accentul cade aici pe comunicare, pe ceea ce vrea sa transmita artistul prin dans. Exact la fel ca si niste noi usi deschise, dansul modern a inlaturat toate barierele si a deschis o cale noua catre exprimare. Dansul, in forma sa moderna, pune mai mult accent pe ceea ce simte persoana care danseaza, pe modul cum isi exprima sentimentele prin miscarile de dans, decat pe reguli stricte, pasi impusi si alte astfel de limitari. Scopul dansului modern devine, prin urmare, cel de a elibera artistul, dansatorul si de a-i permite sa se exteriorizeze. Desigur si formele dansului clasic permit exprimarea de emotii vibrante, insa ca o evolutie, dansul modern reuseste sa faca acelasi lucru fara a mai respecta neaparat un set foarte strict de reguli.

Acesta aduce o serie de avantaje. Un mod aprofundat şi în acelaşi timp delicat de a pune în mişcare corpul tău. Dezvoltă coordonrea minţii şi a muşchilor. Incurajează menţinerea unei posturi bune, idiferent de vârstă, dezvoltă tonusul muscular.

Este unul din puţinele hobby-urile care pot fi un formidabil mijloc social. Ajută în dezvoltarea abilităţilor de comunicare, promovează încrederea în sine şi în ceilalţi, dezvoltă creativitatea artistică şi interpretarea muzicală.

Antrenamentele sunt adresate copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 12 ani, atat pentru cei incepatori cat si pentru cei care au mai practicat dans sau alte ramuri sportive.

Pentru a afla toate detaliile accesati pagina dedicata a evenimentului.

BONUS cursantii nostrii primesc acces 30 minute la locul de joaca

Varsta recomandata : 4+
Orar: Vineri de la 18.30-19.30
Durata curs : 4 sedinte pe luna
Pret Curs: 100 lei / abonament lunar

Pentru inscrieri va rugam sa ne contactati pe office@ceburashki.ro
sau 0723669213

Detalii program si locatie www.ceburashki.ro

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven − 4 =

 
Scroll Up