Curs Muzica, Miscare si Improvizatie

Când:
martie 12, 2018@17:00 – 18:00
2018-03-12T17:00:00+02:00
2018-03-12T18:00:00+02:00
Unde:
Ceburashki Kids Club
Str. Sg. Apostol Constantin nr.2-6
Bloc 1, Parter, Sector 6, București
România
Cost:
150 lei/ 4 sedinte
Contact:
Mihaela Pirvu
0723 669 213
Curs Muzica, Miscare si Improvizatie @ Ceburashki Kids Club | București | Municipiul București | România

Muzica, miscare si improvizatie

Curs pentru orice varsta, intr-o atmosfera centrata pe relaxare si cunoastere.

Prin metode internationale de pedagogie activaDalcroze, Orff, Kodaly– cursul are ca scop dezvoltarea inteligentelor multiple.

Cu ajutorul miscarii in ritmul muzicii, corpul uman se transforma, prin tehnica Dalcroze, intr-un instrument muzical care, prin experimentarea personala a notiunilor de baza, raspunde natural, fiind solicitat cognitiv, afectiv si psiho-motric.

Astfel sunt intelese notiuni muzicale fundamentale: tempo, ritm, melodie, fraza, masura, expresie.

Prin metoda Orff, profilurile ritmice, care stau la baza artei sonore, se regasesc in improvizatia instrumentala. Copiii participa cu tot corpul lor, se misca, sunt relaxati, bucurosi ca pot canta la ”instrumente” muzicale facute chiar de ei, dezvoltandu-si imaginatia, creativitatea.

Promotorul cantului vocal, Kodaly, ne prezinta conceptele sonore intr-un mod firesc, usor de inteles.

La sfarsitul fiecarei lectii, copiii sunt incurajati sa improvizeze. Ei vin in fata grupului si isi asuma, pe rand, rolul de ”vorbitor” – cel din fata, cel care transmite ceva, care poate si are curaj sa spuna. Astfel se dezvolta abilitati de comunicare si relationare in grup.

Atmosfera creata este foarte importanta!

Elevii sunt coordonati, incurajati, marele rol al profesorului fiind de a improviza, de a reusi sa ”se plieze„ cat mai bine pe grupul respectiv de elevi, folosind mijloace si procedee didactice, contopind metode, abordand elemente din pedagogii alternative: Montessori, Waldorf, Step by Step.

Fiecare lectie a cursului Muzica, miscare si improvizatie tine 50 de minute si are 4 ateliere de lucru:

  • Simte ritmul!
  • Urmeaza muzica!
  • Intelege muzica!
  • Improvizeaza!

 

Acest curs formeaza notiuni de baza pentru intelegerea muzicii, o prima etapa pentru cei care vor sa studieze un instrument muzical.

 

Intr-o grupa se pot inscrie 10-15 elevi, in functie de varsta.

Mihaela Mățăoanu este un profesor de muzică, cu experienta didactica de peste 25 de ani. Are participari la numeroase concursuri, spectacole si emisiuni TV. A format prin educatie pozitiva, caractere puternice.

Studiaza metode internationale de educatie activa si aplica, in activitatea didactica, concepte care rup barierele traditionale de predare a muzicii, imprumutand elemente din pedagogii alternative care ii aduc pe elevi mai aproape de intelegerea muzicii.

” Prin muzica, prin educatia activa, pozitiva, copilul doreste sa cunoasca, invata sa faca alegeri, dezvoltand relatii interumane profunde.”

BONUS cursantii nostrii primesc acces 30 minute la locul de joaca!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine + one =

 
Scroll Up