Joaca de-a televiziunea

Buna!

Eu sunt Alexandra. Daca obisnuiesti sa urmaresti programele Televiziunii Romane, sigur m-ai vazut prezentandu-ma, oficial, Alexandra Tiniche.

De 15 ani sunt parte din echipa acestei mari si respectabile institutii de presa din Romania. Am intrat aici inca din timpul studentiei, am inceput cu stagii de practica, apoi am avut norocul sa intalnesc oameni minunati la TVR Cultural si sa-mi incep munca adevarata de jurnalist la Jurnalul Cultural.

In cei 15 ani de lucru zilnic in Televiziunea Romana, am invatat sa fac tot ce presupune aceasta frumoasa meserie, am pornit de la munca de documentarist, apoi am mers pe teren, ca si reporter, superiorii ierarhici au prins incredere in mine, mi-au dat girul pentru a fi editor, coordonator de transmisiuni in direct, apoi producator si, intr-un final, si moderator. Cu aceasta bogata experienta in spate, pot, acum, sa afirm ca munca in televiziune este una pe cat de placuta, pe atat de solicitanta, astfel ca este extrem de important sa stii de la inceput la ce te inhami.

Iata de ce consider ca tinerii din ziua de azi, inca de la cele mai mici varste, trebuie sa fie invatati si indrumati in a intelege corect acest domeniu. Un curs de televiziune pentru copii este o idee pe care o am de ceva vreme, o idee pe care acum doresc sa o pun in practica alaturi de voi, viitorii nostri cursanti.

Ce presupune cursul meu Joaca de-a televiziunea?

In primul rand, o abordare corecta a acestui “univers televizat”. Cu mine, copiii dumneavoastra vor invata sa se pozitioneze corect in relatie cu tot ceea ce vad la televizor, vor invata sa aprecieze cu justa masura tot ceea ce vad la televizor, vor invata ca a lucre in televiziune nu se rezuma la “a fi pe sticla”, ci presupune un domeniu mult mai extins, multe trepte de urcat, multe aptitudini de dovedit…

 

 

In al doilea rand, copiii se vor familiariza cu principalele notiuni ale acestui “univers televizat”. Vom face impreuna diferenta dintre radio si televiziune, vom invata cum trebuie sa vorbim si sa aratam pe micul ecran, vom parcurge impreuna cateva notiuni teoretice, adaptate fiecarei categorii de varsta.

In al treilea rand, copiii vor invata de ce si cat e bine sau de ce si cat nu e bine sa ne uitam la televizor, cum sa alegem programele care sa ne imbogateasca, nu doar sa ne ocupe timpul, cum sa ne alegem corect sursele de informare, mai ales in contextul societatii de astazi, in care o sursa credibila este din ce in ce mai greu de gasit. Aceste lucruri ii vor ajuta pe copii in viata de zi cu zi, pentru ca vor invata sa faca diferenta intre ce e bine si correct si ce e fals, nepotrivit, incorect. Cursul devine, astfel, combinatia perfecta intre teorie, practica si parenting.

In al patrulea rand, copiii vor invata sa lucreze in echipa, stiut fiind faptul ca munca in televiziune este, prin definitie, o munca de echipa. Acest lucru ii va ajuta in orice activitate a viitoarei vieti de adolescenti, adulti si ii va pregati pentru a primi cu o mai mare usurinta toate provocarile care ii asteapta in fiecare etapa a vietii.

In al cincilea rand, copiii vor invata sa discearna singuri intre modelele adevarate si falsele modele, non-valorile promovate in unele surse media. Vor invata ca o cariera in televiziune nu inseamna doar “sa fii pe sticla”, ci presupune un background serios. Vor invata, in acelasi timp, ca nu toate persoanele care “apar pe sticla” pot fi considerate modele de urmat in viata si ca e bine sa iti creezi propriul model, propriul drum.

In al saselea rand, copiii vor invata sa se exprime liber, vor invata sa lucreze contra-cronometru, dar fara ca acest lucru sa reprezinte stresul suprem, vor invata sa vorbeasca in public si sa-si sustina punctele de vedere, cu argumente si, cel mai important, fara prompter!

Si, nu in ultimul rand, toti cei care vor alege cursul meu Joaca de-a televiziunea vor beneficia de o vizita de lucru pe platourile de filmare ale Televiziunii Romane!

Cursul se va desfasura pe 4 categorii de varsta, dupa cum urmeaza:

Pretul cursului: 180 lei/ luna/ 4 sedinte.

 

Va astept la Joaca de-a televiziunea! La Ceburashki Kids Club crestem oameni, nu vedete!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 7 =

 
Scroll Up